Verdas autismedag, 2. april 2016

I går var det verdas autismedag. Autisme er mangfaldig, og det er større skilnader mellom autistar enn mellom såkalla vanlege menneske. Fordi om du har møtt ein eller ei med autisme, vil den neste du møter vera heilt annleis sjølv om diagnosen er den same.

IMG_6736IMG_0099

 

Me tykkjer me er heldige som får oppleva verda gjennom sansane til nokon som ser livet meir intuitvt enn oss andre sjølv om eit slikt liv også er krevjande til tider. Det å reisa og oppleva nye stader og land tyder mykje for sonen vår, og han stiller mange spørsmål slik at me ser ting med nye augo. For mange familiar som vår, vil det vera uaktuelt å gjennomføra slike reiser då mange autistar kan oppleva alt utanfor kvardagen som svært stressande. Trass i at sonen vår elskar å vera på reise, var likevel det første han sa då me kom heim att nyleg: «Borte bra, men heima best»!  Me trudde også at autistar ikkje kunne le. Det stemmer ikkje her. Han ler mykje og låtten hans smittar.

 

IMG_6727IMG_6875

 

Det å ha ein aktiv kvardag med innhald etter eigne ønskje og behov er endå viktigare for desse ungdommane enn dei såkalla vanlege. Her i gården er det trommer på kulturskulen i Radøy, speling i bandet Ferske Kneipbrød på Christiegården med Trond, Roar og dei andre bandmedlemmane, Link, Ungdomsklubb og svømming med støttekontakt, medliturg i Radøy sokn og meiningsfulle og aktive helger i Andvik hjå Kjersti, Gunnar og resten av storfamilien der. I tillegg har han ein god og trygg skule, der det er ein spesialpedagog som ser han og legg til rette for læring der han er. Dette er uvurderleg for heile familien, livet og kvardagen vår.

 

IMG_6783

 

Sonen vår har heldigvis ingen fritidsproblem, men det er takka vera oss og dei som stiller opp og inkluderer.

 

 

 

IMG_6926    IMG_6753

jpg-farger-basthaugen-logo

Del gjerne innlegget med ditt nettverk! Takk!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on LinkedIn
Dette innlegget ble publisert i Kjerringliv. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *